Zele, 15 jaar vurig voor Roparun

Op 9 juni 2019 is Zele er weer klaar voor! De Zelenaars, gepassioneerd, enthousiast, brandend, vlammend, zetten de hele omgeving weer op hun kop met een feest voor groot en klein. Dit jaar ontvangen we de teams van Roparun in onze prachtige gemeente met een vurig thema. Voor ons 15-jarig jubileum hebben wij, de Kloddelopers, dit thema zelf gekozen.

Beste Zelenaars, laat jullie verbeelding nu maar de vrije loop. Komt je kind verkleed als lucifer of als coole brandweerman? Ga je vermomd als een feniks die uit de as herrijst of hou je het toch eerder bij een eenvoudig vlammetje op je pet? Ga je genieten van een drankje bij een laaiend barbecuekraam of liever een pintje getapt uit een brandblusapparaat? Geen idee is te gek tijdens de doortocht van Roparun.

Met de enthousiaste medewerking van alle Zelenaars, willen we ook in 2019 Zele op de kaart zetten als Roparunstad. Op die manier verzamelen we geld om enkele mooie projecten waar te maken. Zo laat ons eigen project VAKLO (VAkantie KLOddelopers), een familie met een palliatieve kankerpatiënt op weekend of op midweek gaan.

Zele voor de negende maal roparunstad

De gemeenten Zutphen en Zele zijn vrijdagavond 6 oktober verkozen tot Roparunnersteden 2017. Zutphen mag deze titel voor het derde jaar op rij op haar naam zetten voor de Duitse Roparunroute. Zele heeft sinds het jaar 2000 al acht keer eerder de eer gehad voor de Franse route. Maar het blijft niet alleen bij een mooie titel. De winnende steden ontvangen van Stichting Roparun een bedrag van 50.000 euro, te besteden aan een goed doel in deze gemeente. Dit doel moet passen bij de doelstelling van Roparun, palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Dit prachtige resultaat hebben we te danken aan de inzet van vele vrijwilligers (speciale dank aan de brandweer), de drie roparunteams uit Zele en het enthousiasme van de Zeelse bevolking.

 

Meer infromatie: Roparun Nederland

Roparun 2017 – programma

Thema voor de Roparun doortocht van 2017: Zele Schots en Schief

Zaterdag 3 juni 2017
08:30u: Uitwuiven van de Zeelse Roparun teams op de Markt.

Zondag 4 juni 2017
DE KLODDELOPERS juichen de Roparunteams toe op de Markt in een “Schotse en Schieve” sfeer! Feestelijke tenten met cava, bieren, frisdranken, snacks, …

Vanaf 15:30u:

  • Pannenkoeken met koffie, kinderen-tattoos & kindergrime op de Markt.
  • Kinderanimatie “Highland Games” op het Fonteinhof door de brandweer.
  • Toeristisch treintje (vertrek op de Markt tot 19:30u).

19:00u – “Ros Brandweer” ommegang. Van Kazerne tot Fonteinhof voorafgegaan door de Koninklijke Muziekkapel Brandweer.

19:15u – Overhandiging van de Roparun CHEQUES op de markt. Cheques ten voordele van goedgekeurde projecten voor kankerpatiënten.

Vanaf 19:00u – Doortocht van de Roparun teams.

  • Animatie met FLANDERS RED CROSS PIPE BAND. Steltloper XXL photo.
  • De BRANDWEER verwacht jullie op het Fonteinhof.
  • Van Dijk tot Durmen worden de Roparunners origineel en hartverwarmend ontvangen.

Route van de doortocht

Internationale estafetteloop “Ronde van Zele” – 15 April 2017

Beste sportieveling,

Welkom op de 11de editie van “de Ronde van Zele” georganiseerd door de Kloddelopers in samenwerking met de Zeelse brandweer en de gemeente Zele.

Deze estafetteloop biedt aan alle sportievelingen de kans om kennis te maken met het systeem van lopen in de ROPARUN.

Roparun is een estafetteloop van 530 km tijdens het Pinksterweekend voor het goede doel. Het is de bedoeling van de Kloddelopers om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren.

Tijdens deze estafetteloop passeer je langs de mooiste plekjes van Zele. Deelnemen kan met een team van drie of vier lopers (begeleid door fietsers en ondersteunende voertuigen1 ) die samen EEN of TWEE rondes van ongeveer 35 km lopen. Een team kan zich inschrijven als dames- of herenploeg of als gemengde ploeg.

Het startschot van de “Ronde van Zele” wordt gegeven op zaterdag 15 april 2017 aan de brandweerkazerne om

  • 10u30 voor de teams die 2 ronden lopen
  • 11u15 voor de teams die 1 ronde lopen

Bij voorinschrijving is er voor elke loper een T-shirt van de Kloddelopers voorzien.

Net als vorige jaren zal er vanaf s ’middags ook heerlijke spaghetti te verkrijgen zijn en dit voor €10 per persoon. Hiervoor is geen inschrijving op voorhand nodig.

Nieuw dit jaar is een wandelzoektocht van ongeveer 5 km. Ook deze wandeling leid je langs de mooiste plekjes van Zele. Voor de kindjes is er een kleine attentie voorzien

Sportieve groeten vanwege het team Kloddelopers.

Meer informatie : Ronde Van Zele 2017

In memoriam – Juliette Van De Voorde

Met pijn in het hart
nemen wij afscheid van
een trouw lid van de Kloddelopers

Juliette VAN DE VOORDE

 

 

 

Wij wisten natuurlijk allemaal dat Juliette ziek was, ernstig ziek. Maar haar wens om er bij de volgende Roparun-doortocht terug bij te willen zijn liet ons, aanvankelijk, het beste verhopen. Die hoopgevende berichten werden, tot onze grote spijt, weer snel  de kop ingedrukt.

We moesten haar missen op de openingsvergadering van het nieuwe Roparunjaar.

Dat betekende dat het echt niet goed ging met haar.  Want een vergadering missen van de Kloddelopers was bijna ondenkbaar voor haar,  één van onze trouwste leden van de voorbije twaalf jaar.

En toen kwam het bericht: ons Jullietje is overleden.   En dan stilte, een pijnscheut rond ons hart en tranen  verbijten. Nu al ?

En we beseffen:  het zal niet meer hetzelfde zijn bij de Kloddelopers. We gaan het niet meer horen van “maatje” hier en “maatje” ginder bij onze activiteiten en vergaderingen. We gaan haar weldoordachte, positieve tussenkomsten en goede ideeën moeten missen.

We zullen haar missen bij het klaarmaken van het parcours op de markt bij de Roparun doortocht.

We gaan haar missen aan de bakplaat in de tent,  op zondagnamiddag van Pinksteren, uren lang pannenkoeken bakken,  met de glimlach, tot de emmers deeg leeg waren.

Wij,  en vooral Mia zal haar maatje missen aan de brug bij de doortocht om de lopers en de fietsers te verwelkomen met een geschenkje . Zo zie je hen nog, in volle glorie en  enthousiasme op de foto van de maand november in onze kloddeloperskalender. Prachtig. Juliette ten voete uit, guitig, met hoed en strik en brede glimlach. Een foto om te koesteren.

Wat Juliette ook typeerde was: bedanken en zelf complimentjes uitdelen.

Ik zal haar missen de maandagmorgen vroeg van Roparun . Ze kwam me elk jaar,  om 6, 7 uur ’s morgens, na enkele uurtjes slaap, goede moed  wensen bij de opbraak.

Als het om Roparun  en de Kloddelopers ging, was geen inspanning haar te veel. Want ook voor haar gold onze leuze: “ werken voor het goede doel geeft een goed gevoel.”

Het goede doel: bestrijding van kanker.

Dat zij dan zelf de strijd moet verliezen tegen die vreselijke ziekte, hoe hard kan het lot iemand treffen. Hoe onrechtvaardig kan het leven zijn, denk je dan.

De burgerlijke plechtigheid, aan de asurne, zal plaatsvinden in
het crematorium Heimolen, Waasmunsterse Steenweg 13 in Sint-Niklaas
op donderdag 26 januari 2017 om 11u00.